Daarom een doulaPosted by On augustus 21, 2020

doula

Kinderwens

Al vanaf dat ik een klein meisje was weet ik dat ik moeder wil worden. Toen mijn broertje geboren werd was ik 4 jaar, een van de eerste foto’s waarop wie samen staan, ligt hij veilig in de armen van mijn moeder aan de borst, en zit ik daarnaast met mijn baby born stevig tegen mij aangedrukt. Ik denk achteraf dat ik dit op dat moment al wist.

Komt tijd komt raad

Ik ben nu bijna 31, helaas nog geen moeder en om mij heen zijn vele vrouwen, vriendinnen, zussen, schoonzussen moeder geworden. Elk bevallingsverhaal brengt mij dichterbij maar ook verder weg van mijn droom. Al die wilde bevallingsverhalen hebben mij droom naast een droom ook een angst gemaakt.

Een doula dus

Een doula is letterlijk vertaald uit het oud Grieks een dienende vrouw. Een vrouw die er voor tijdens en na jouw bevalling er kan zijn voor jou. Zij is niet zo gespannen en betrokken en bevooroordeeld als jouw zus, jouw moeder of jouw vriendinnen.

Want al hebben jouw zussen, moeder, vriendinnen de tijd om naast jouw te staan, tijdens jouw zwangerschap, bevalling, kraamtijd wil jij hun met hun emotie in die tijd zoveel om jouw heen hebben. Wil jij in momenten van pijn en onzekerheid iemand die zo dichtbij staat zo dichtbij hebben.

Doula Utrecht

Sinds ik weet van het bestaan van de doula Utrecht, weet ik dat een doula mij mag gaan begeleiden tijdens die oh zo bijzondere en kwetsbare tijd. Een echte ervaringsdeskundige die zonder de emotionele oordelen mij bij kan staan tijdens die bijzondere tijd. Ik zou dit aan iedereen aanraden.

Op een avond na een bevallingsverhaal van een vriendin was ik in paniek en heb ik haar gebeld, zij heeft mij gerustgesteld en hiermee mijn kinderangst weer in een kinderwens veranderd. Want hoezeer elke bevalling ook een uitdaging mag zijn, het allermooiste wat een vrouw kan worden is voor mij een moeder. Hieraan ben ik dankzij het gesprek weer aan herinnert.

Gastblog

bevallenbevallingdoulatipszwangerzwangerschap

Reacties zijn uitgeschakeld

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van functionele en statistieken cookies, die nodig zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren.

Wij gebruiken cookies voor de volgende redenen:

Functioneel Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)

Statistieken Voor analyse doeleinden om de website te verbeteren (vereist)

Social Media Voor het laten functioneren van like buttons

Advertenties Om bij te houden welke advertenties je al hebt gezien en hoe vaak

Interesses Om informatie en advertenties zoveel mogelijk te laten aansluiten bij je interesses

Verwijder je cookies uit je browser dan kan je keuze niet worden herkend en zal je opnieuw over het gebruik van cookies worden geïnformeerd en om toestemming worden gevraagd.

Sluiten